مکانیکال سیل چیست؟

یکی از پر مصرف ترین قطعات استهلاکی در صنعت پمپاژ است.مکانیکال سیل از دو قسمت متحرک و ثابت تشکیل شده است.قسمت ثابت مکانیکال سیل در نشیمنگاه ثابت قرار گرفته و قسمت متحرک بر روی شافت نصب می شود و با قرار گرفتن دو قطعه بر روی هم،عمل آب بندی انجام می شود.مکانیکال سیل ها بسته به نوع سیال،نوع پمپ،درجه حرارت،شرایط کاری، ویسکوزیته سیال و ساید عوامل دارای مدل های متعددی می باشند. جنس مکانیکال سیل انتخابی نیز به عوامل ذکر شده بستگی دارد.
در انتخاب مکانیکال سیل جهت چرخش شافت،فشار،درجه حرارت ،سرعت،قطر شافت و نوع سیال از عوامل مهم و تاثیر گذار است.
مزایای مکانیکال سیل:
-هزینه پایین
-تحمل فشار و سرعت بالا
-قابل استفاده جهت کلیه سیالات
-کاهش تلفات مکانیکی
-خاصیت خود تمیز شویندگی

شرایط انتخاب آب بند مکانیکی مناسب

برای انتخاب درست یک سیل مکانیکی بایستی ابتدا به قسمت چرخشی آن توجه کرده و سپس نوع سطوح ثابت آن را مورد ارزیابی قرار دارد . عوامل فشار محیط سیل ، درجه حرارت و سرعت محور دوار ماشین (RMP) نوع سیال پمپ شونده و اندازه قطر محور دوار را در نظر گرفت که با توجه به این ، سیل مکانیکی مناسب برای پمپ انتخاب میشود . زارا زمانی که یک سیل از کار می افتد مقدار قابل توجهی از هزینه صرف جایگزینی آن شده و در بیشتر حالات تجهیزات فرآیند از کار خارج شده تا سیل مکانیکی جدید نصب شوند . لذا انتخاب مناسب درست آب بند مکانیکی با توجه به محیط کارکرد آن می تواند موجب بهره وری در فرآیند تولید شود.



یک سیل مکانیکی شامل سه سطح آب بندی می باشد



  • بخش ثابت سیل که با یک سیل استاتیک بر محفظه پمپ سوار می شود. این ممکن است با یک او-رینگ یا گسکت آب بندی شده بین قسمت ثابت و محفظه پمپ محکم شده باشد.
  • بخش دوار یا چرخشی سیل که معمولا با یک او-رینگ به شفت محکم می شود.همچنین این بخش آب بندی به عنوان یک بخش استاتیک در نظر گرفته می شود چون به همراه شفت می چرخد.
  • خود سیل مکانیکی که رابط بین بخش های استاتیک و دوار سیل است.